Stečaj u KIO Orahovica: Bez posla i pet plaća ostaje 460 radnika

Bez autora
Apr 27 2010

Nekad uspješni proizvođač keramičkih pločica KIO Orahovica odlazi u stečaj. Radnici, njih 460, zatražili su stečaj jer već pet mjeseci nisu primili plaće, a ukupno potražuju oko 24 milijuna kuna. Radnici kažu kako država i institucije nisu pokazale interes niti razumijevanje za spas jedine moderne hrvatske tvornice keramičkih pločica vrijedne oko pola milijarde kuna, a čiji dugovi iznose gotovo 460 milijuna kuna. Trgovački sud u Bjelovaru pokrenuo je stečajni postupak i za stečajnog upravitelja imenovao Franju Otročkog iz Virovitice, a u daljnjem postupku vjerovnici i sud će odlučiti o načinu vođenja stečaja i naplati svih potraživanja. Za zakup tvrtke i pokretanje proizvodnje keramičkih pločica stigle su već i tri neobvezujuće ponude i to od beogradske tvrtke Enmon, samoborske Samoborke i virovitičkog Tvina.

Stečaj u KIO Orahovica: Bez posla i pet plaća ostaje 460 radnikaNekad uspješni proizvođač keramičkih pločica KIO Orahovica odlazi u stečaj.

Radnici, njih 460, zatražili su stečaj jer već pet mjeseci nisu primili plaće, a ukupno potražuju oko 24 milijuna kuna.

Radnici kažu kako država i institucije nisu pokazale interes niti razumijevanje za spas jedine moderne hrvatske tvornice keramičkih pločica vrijedne oko pola milijarde kuna, a čiji dugovi iznose gotovo 460 milijuna kuna. Trgovački sud u Bjelovaru pokrenuo je stečajni postupak i za stečajnog upravitelja imenovao Franju Otročkog iz Virovitice, a u daljnjem postupku vjerovnici i sud će odlučiti o načinu vođenja stečaja i naplati svih potraživanja.

Za zakup tvrtke i pokretanje proizvodnje keramičkih pločica stigle su već i tri neobvezujuće ponude i to od beogradske tvrtke Enmon, samoborske Samoborke i virovitičkog Tvina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik